Salute Kepada Yg Berani

Takziah kepada keluarga Allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia sewaktu menyertai demo semalam. Dalam hati mmg terdetik akan ada kematian dalam versi kali ini. Demo dan gas adalah asbab atas apa yg berlaku dan yg pasti itu adalah janjinya kepada yg ESA. Noktah.

Semalam adalah bukti suara anak muda semakin kuat dan berani. Walaupon dihalang memasuki pusat bandar, hampir 50K mereka yg berani berjalan secara aman dipusat bandar (hatta diserata dunia juga). Walaupon pon dicota, digas, dipancut air, ditangkap tetapi anak muda tetap memberikan kerjasama yg baik. Bersalam dgn pihak berwajib selepas demo, mengutip sampah dan tidak merosakkan harta awam. Salute.

Kebangkitan akan terus berlaku. Aku yakin perubahan lebih besar akan berlaku dalam next GE. It not about pak nuar, it not about uncle lim, it not about ambiga. It about perubahan yg dimahukan oleh anak muda dan pembayar cukai. It about our money and right as working class. Do we realise that? Xda yg maksum dan aku yakin process check and balance akan terus berjalan dgn baik. Smoga demokrasi akan terus subur. Xperlu menjadi fanatik atas perkara yg kita xketahui, yg penting kita mahukan hak dan amanah kita dijalankan dgn baik. Smoga yg memerintah sedar tentang hakikat ini.

Again salute kepada mereka yg berani.

Ole.

*demam melanda.. lama btul xsakit ni.. lembek satu hari.. special request... alhamdullillah, aku masih diingati.. :)
Salute Kepada Yg Berani Salute Kepada Yg Berani Reviewed by kuchalana on 7:18 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.