Rugby World Cup 2007






New Zealand vs France (18-20)
Pada peminat rugby sapa tak tgk game ni mmg rugi la. Aku rasa the best game aku tgk stakat ni. Puas hati tgk. France ada chance pi final le. Xsbr nak load game ni. Futher kecoh la ni 1st time in 20 years All Blcak xpi semi. Jadi coach dia smua nak resign. Depa rasa bertanggungjawab dalam hal kekalahan ni walaupon kadang2 depa dah berikan yg terbaik. Budaya tu yg aku rasa kita perlu ada di malaisi, kat tanahairku ini, dah kene kutuk mcm2 dalam paper and tv pon buat muka bodoh ja still nak duk pegang jawatan sana sini. Xmalu ka. All black jersy xcun langsung. Color kelabu taik anjing, tu yg kalah tu. Hahaha.

Australia vs England (10-12)
Game ni pon best. Fight giler. Penuh debaran. Aku bagi 5 bintang tuk Jonny Walkinson. Dia menggunakan akal dan kemampuan dia bila bermain. Dia ni special, kicking dia half field pon boleh reach goal post. Then dia pon slalu buat kicking on the run. Tu yg byk try kicking ja. Nak harapkan betul2 buat try padang aku xrasa boleh la. Apa2 pon jersy dia mmg best. Aku nak cari selai nanti.

Africa vs Fiji (37-20)
Boring game. Tapi boleh la. Byk sangat mistake bodoh. Gaban kot masa main. Dua2 team mcm tu. Scrum half fiji aku respect. Dari zaman Waisale Sarevi legend dari fiji tu sampai la ni. Mcmmana pon condition bola dan dia, bola sure sampai cantik ke stanor.

Argentina vs Scotland (19-13)
Boleh tahan la. Tak ngantuk layan. Sbb jersy argentina tu yg aku duk tunggu gak game ni sampai habis. Futhers roboust mcm apa.

Jadi Semi final akan menemukan

England vs France (13/10/2007)
Africa vs Argentina (14/10/2007)

3rd placing (19/10/2007)

Final (20/10/2007)

Semua game ni ada live dkt NTV7, kol 2AM, or Astro.

Klu berdasarkan game quaterfinal aku letakkan France vs Africa ke final. Tapi xleh nak ckp jgk rugby ni. Tgk mcm All Black main dah cantik, tapi careless last minute kene gak. Same to England last world cup. Depa bukan favorite tapi luck depa menang sampai ke final.

Apa2 pon world cup ni nampak sukan ni lebih matang dan berimej baru. Dgn jersy ketat nampak susuk tubuh (tambah gerun lawan, dulu imej dgn jersy gelebeh), dgn fizikal dah macam ahli gusti(impact maksimum, dulu player xda shape, la ni dari no 1 ke no 15 smua satu saiz ja, aku tgk skolah sukan bandar penawar dan bukit jalil pakai dah method ni), dgn new tactical(more kicking.. ingat lagi masa skolah, couch cukup marah bila main kicking, sbb bola akan jadi 50-50 dari kita main bola ditangan 90-10), dgn new law approach(refree pakai headphone, then judgement bukan dari refree dalam padang ja, luar padang pon boleh bercakap).

Apa2 pon xsabar nak tunggu final. Ole.
Rugby World Cup 2007 Rugby World Cup 2007 Reviewed by kuchalana on 12:10 PM Rating: 5

6 comments:

TedungS said...

yea....right

Anonymous said...

Tq 4 dropping by.. ole

13may said...

hehhe...tak penah layan lagi pun rugby wolrd cup nih...

best ker???

btw, selamat hari raya!

Monster Mom said...

it's nice to see and watch the wallabies lost to England...hehehe..
but i pity the kiwis.....

south africa proved to be stronger than the fijian

but then again, i'd love to see England in the finals.......

Salam Aidilfitri.

Anonymous said...

13 may..
layan le skali skale klu nak tgk keganasan terkawal...hahaha

monster mum..
jonny walkinson will play for the semi's.. just see what he can do.

Anonymous said...

but england game is boring bro... it's all up to jonny's boots...

Powered by Blogger.