Hari Raya dan Antu Raya


* sapa2 nak kasi duit raya bleh la bank inkan ke account... blabla and bla... hahahah

Menulis dalam keadaan xda idea... layan jer la...

Dah masuk raya ke-5, dah tua2 dah, the feeling is not that great like the time we are kids. There is a lot of things happen for this 5 days. Berjalan aja kehulu kehilir dgn adam. Actually i've seen an antu raya since friday. Scary but it fun. It really makes me think that antu raya is a human being. They have a feeling and they have a heart compare with the real human being. Futher they much understand people rather than real human. This antu raya coming from far2 away places and boleh ilang, muncul dan ilang kembali. Dia boleh, gelak, senyum, idup di air panas, idup dikolam air, terbang, idup atas pokok. And more impress they have what we have. Mcm siri bercakap dgn jin plak.

Malam raya tu aku duk mrayau dgn antu raya pi bersokan. Giler ko, main bowling malam raya. Damm sick. Smua cina, sampai ke aku, aku sorang ja mlayu. Antu raya ni bangsa jin, dia lain. Xtau lak klu ada bangsa jin kat situ, xtanya lak aku malam tu. Pagi raya bangun sakit kepala. Tak cukup tido. Then the whole day raya duk mlepak ngan family mak aku kat kapar. In history, 1st time dapat kumpulkan kesemua mak n pak sedara + smua sepupu sepapat + dua pupu pipit. We all are very happy, makan xingat. Pak cu aku yg duk sakit ulser perut, duk lembik sminggu pon bleh bangun duk gelak2 for the whole day. Adam and aida macam biasa la, buat collection. Masyukkkkk.

Then malam tu, menjelma lagi antu raya dgn jelmaan yg lain, jelmaan manusia tidak berkaki, hahahahaha. Aku pi mandi air panas slayang. Tu dia. Malam raya pertama duk mandi air panas. Kat sini ada sejenis antu yg dipanggil org minyak dan polong. Duk mandi air panas macam xda apa. Relax ja pi kolam yg duk panas tu, duk jirus air kat badan. Pening aku tgk. Mmg ilmu depa tinggi la. Bleh panggil seekers. Serius seram. Hahahahhaa... Then balik, aku duk layan game England n France. Hampeh last minit France buat kecoh, high tacle kat 22. Kan dah kene penalty. Lagi 6 minit tu nak abis.. Jonny duk kick n last one more drop kick. Dah kalah xpasal. Kecewa btol aku. Game dah cantik dah, careless ja.

Dgn xtido aku trus pump balik kampung aku kat pasir salak, perak pagi tu. Mak ai, sini pon sama, smua balik. Except aku ngan adik aku ja baru sampai raya kedua. Tu dia rabak gak lak duk menghulur keliling. Ada yg duk tarik muka sbb xbalik raya pertama, depa ada buat bbq then cam biasa la nak aku ngan adik aku sponsor. Padia, sendri nak makan sendri kuar duit la, apara. Pas tu tghari aku pump plak pi ipoh jumpa bapak aku jap. Dia nak pi sarawak raya ke empat ada kerja kat sana, sampai ipoh, tu dia, hujan apa smua lengkap. Mmg aku xlarat dah, giler ko xtido lagi tu. Bapak aku duk pelik skit, duk masak telur ikan sampai 2 kg. Dia tau aku suka makan bende kejadah ni. Lepas layan lelap 2 jam, aku layan makan sampai muntah telur ikan. Xingat la dah macam robocop aku. Cas bateri 2 jam ja.

Malam tu lak layan Africa Slatan vs Argentina. Game ni aku xdpt tgk abis sbb ada gangguan siaran n gangguan antu raya. Abis mcm2 la aku baca nak elak antu ni. Berkeliaran la jgk sana sini. Pening aku. Xdapat aku tgk game. Abis smua channel terganggu. Dpt tau Africa mng ja dari paper the next day. Byk try padang. Aku dpt tgk ulangan ja. Then this final sabtu ni sure best punya. Klu byk try padang, berpeluh la jgk england. But aku rasa sure jadi macam last world cup, duk kick ja si jonny tu. Xgentle la, org nak tgk try padang, baru la total rugby, ni duk kick ja, apa barang. Stakat menang kick pada aku mmg malu la. We always bring the proud and gentle game in rugby, not winning by kicking. Baik main touch rugby klu mcm tu.

Then tghhari tu, aku duk layan bebudak pi eye of malaisi. Hahahahaha. Kat sini pon ada gak antu ikut. Duk kat atas kete aku, hahahahha. Trasa berat ja bawak kete. Tapi best gak gondola tu. Ramai warga asing yg duk kat tasik ni. Kejap rasa mcm kat mumbai, kejap macam kat bandung, kejap macam kat shanghai, kejap mcm kat nepal. Macam2 ada la. But it really fun. Then last ari ni aku duk layan bebudak pi sungai congkak. Main congkak ko dalam ujan. Sib baik ada antu yg duk tolong aku kat sini. Giler mmg penat la this 5 days. Mmg xda rehat. Jumaat aku dah keje. Ahh... bosan tol.

* To the devilish, tq for all those help n understanding. To shamkasanova.. nick ko seram la. To all the antu, xtau nak kata apa dah, action is better than wordskan. I am what i am. Futher aku ada blog baru, dedicated to sapa2 yg berminat dgn music yaw... aku akan masukkan expecially all limited edition songs, cover or DIY music. Then layannnnnnn.....
Hari Raya dan Antu Raya Hari Raya dan Antu Raya Reviewed by kuchalana on 11:46 PM Rating: 5

3 comments:

Heartless Devilish said...

persal tak ikat je antu raya tuh? tp ye lar kan.. dah raya..antu raya pun kuar...sian antu raya tuh... dier carik toyol wat peneman gi mengganas taim raya... baru lar meriah orang kata.. carik makan bersama-sama.. pastu geget² orang...

Mr Sadman said...

Waaa....seram ke nick SyamKasanova tu...hehehe.....

kuchalana said...

sham... ada ala2 nakal gitu. hahahha...

Powered by Blogger.