Meliwat = Suntut

Dalam kesibukan tahap merah sebulan ni aku sempat lagi mengikuti perkembangan politik semasa. Sabtu lepas aku telah bekerja dari hari jumaat sampai ke sabtu pagi. Almost 24 jam tanpa henti. Hampeh, byk btol masalah.

Anyway, aku nak citer kes liwat meliwat ni. Ini sekadar pandangan peribadi aku untuk kita sama2 berfikir dan bukan kenyataan sokongan atau bangkangan dan juga bukan spekulasi. Ahad tengahhari masa aku duk sibuk dkt kedai, aku terbaca header paper utusan. Trus aku online dan cari citer dari online portal. Then aku gelak sesorg. Xabis2 citer liwat. Xda modal lain ka? Soalannya Sapa mamat yg kata dia diliwat tu? Kenapa sekarang baru nak dedahkan? Betol ke kene liwat?

Untuk pengetahuan korg, dari soalan2 aku kepada beberapa org gay, meliwat bukan perkara yg mudah. Dan paksaan untuk meliwat juga bukan perkara yg mudah. Lelaki dgn lelaki beb. Bukan lelaki dgn perempuan yg mana kita tau kederat lelaki ni lain sikit. Ni aku dgr diliwat beberapa kali. Unless it really suka sama suka. Slalu, si pelapor dan yg kene lapor patut kene tangkap sbb sama2 suka sama suka. Itu kalau betol2 ada bukti.

Yang kedua, korang ingat dak kes pertama hal liwat ni dulu. Apa jadi kepada smua yg terlibat dalam kes ni? Smua dah mendapat balasan dunia. Ada yg mati dalam penuh kehinaan. Ada yg cacat, ada yg sakit dan ada yg dihina oleh masyarakat sampai kehari ni. Kenapa? Jika btol org yg dituduh itu melakukan liwat, xkan sampai mcm tu skali nasib org yg menuduh beliau. Dan aku jugak ada mendengar akuan sumpah dgn al-quran yg dilakukan yg tertuduh dihadapan seorg tokoh agama, dimana antara sumpahnya dia akan dilahnat ALLAH dunia dan akhirat jika benar dia meliwat. Dalam islam, akuan begitu xboleh dipandang remeh beb.

Dan hari ni selepas sitertuduh dibebaskan dari penjara (atas tuduhan koruption, bukan liwat, dimana kes itu digugurkan sbb xcukup bukti), satu persatu kes2 beliau yg sebelum ini nampak xbetolnya. Dan ex-PM sblum ini juga mengakui berlaku kesilapan dalam kes itu. Jadi adakah kes liwat yg terbaru ini betol? Aku suka nak ckp ini smua POLITICAL GAME. Xtau la berapa la budak yg buat laporan tu dapat duit. Pada aku, xpyh la nak malukan diri sendri beb. Klu kene liwat pon sanggop ke korg nak mengaku. Futher aku dgr budak ni top student kat UNITEN dalam persatuan pelajar dan pelajaran. Dia xsanggup mengaku kene liwat beb, unless dapat duit tuk buat plastik surgery tukar muka. Kakakakaka... giler. Cari masalah untuk seumur hidup.

Ni aku nak habak mai la. La ni klu puak2 yg nak mamat dituduh liwat ni jatuh pon. Hanya diri dia ja yg akan jatuh. Gelombang kemarahan rakyat pada main isu xkan hilang mcm tu ja. Divert la apa kes skali pon, aku yakin rakyat tetap berpegang pada isu pokok iaitu sara hidup yg makin menyesakkan rakyat. Dan mamat kene tuduh liwat tu sapa? He is nobody dalam mana2 parti.

Bak kata imam hambali (mamat yg bom bali kat indon tu). Jika dia dihukum gantung pon, akan muncul 10 lagi imam hambali untuk bom bali. Konsepnya sama mcm kes diatas. Depa berjuang bukan untuk sesorng atau org, tetapi berjuang atas dasar apa yg diperjuangkan. Jadi pikir betol2.
Ole.
Meliwat = Suntut Meliwat = Suntut Reviewed by kuchalana on 10:27 AM Rating: 5

6 comments:

.::WaNiE::. said...

aku gelak bile tengok kes ni kat berita sbb teringatkan pengakuan mahathir dulu yg mengatakan sebenarnya takdek kes..tapi dia saja nak buat kes...

lawak?? kan??

lindosh said...

byk sgt ke budak tu dpt duit? humm

Dayu said...

nape nak guna kes liwat erk? tak bleh ke guna tuduhan lain..
*yang dulu pun dh sahih tak betul, nk gak guna modal sama...

zgila said...

x tau le.... ade kemungkinan juga dipelapor tu kena ugut dek org-org tertentu utk buat semua tu...misalnya kalu dia x ikut perintah ayam atau kucing dia kena rogol beramai-ramai ke ayam serama dia kena sembelah ke.....

Allah jua yang maha mengatahui.....

imz said...

ntahla...aku noo komen..tp mcm2 kta dgr skg kan pasal tektik politik ni kan....

ita.itu said...

jahat ek bdk nih..sanggup malukan diri sindiri...tp gaya dia mcm apon la....sian anwar kan

Powered by Blogger.