Mari Makan Oren

* Entry blues pagi senin..

Baru2 ni aku ada pi beli buah oren kat pasar malam. Teringat aku citer makan oren ni.

Ada satu pasangan pengantin baru warga indonesia yg baru berkahwin. Mereka ni tinggal dirumah kongsi dimana dalam satu bilik

kongsi ada satu katil double decker sahaja. Jadi pasangan ini tido di katil yg diatas dimana katil bawah diduduki oleh seorg lelaki bujang juga dari indonesia. Jadi pasangan ini berbincang mcmmana mereka nak kasi hint klu nak buat "projek".

Isteri - Bagaimana ya isyaratnya mas klu kita mahu "projek", takut didengar org dibawah.
Suami - Begini, jika mahu "projek", perlu dinyatakan dgn jelas begini. "Kang Mas mau makan oren" dan mas akan menjawap "iya".
Isteri - Baik lah kang mas.

Jadi malam tu si suami pon hint pada isterinya.
Suami - Sayang, kang mas mau makan oren la.
Isteri - Iya kang mas, boleh aja.

Jadi mereka pon menggunakan bahasa isyarat yg sama dari hari kehari sampai la pada suatu hari.

Suami - Sayang, kang mas mau makan oren la.
Isteri - Iya kang mas, boleh aja.

Tiba2 org dikatil bawah bersuara dgn nada marah..
"Ya bisa skali mahu memakan oren ditengah2 malam begini. Tapi jgn dibiarkan juice orennya meleleh ke bawah."
Ole...
Mari Makan Oren Mari Makan Oren Reviewed by kuchalana on 9:03 AM Rating: 5

14 comments:

Wiween @ Awin said...

haha this entry cheers me up la baba.;) thanks.

Back_to_Basic said...

kaka, maju setapak nampaknyer Dato K...add in more lawak camni lam entrimu...share2 la lawak yang ada k, u can mail to me...nti me mail lawak2 to u 2....SHAABASH....

.::WaNiE::. said...

hahahahhaa..sabo jelah..sian org bawah oii:P

Back_to_Basic said...

jenis yang banyak air la tu kot....he3.....kene gune kanvas jdik alas la tu..wakaka

kuchalana said...

wiween - :) .. jgn sedih2.. byk lagi yg hensem kat PD tu... kekeke

back_to_basic - boleh ajer.. wah2.. tau2 ja byk air oren .. ekkekeke

wanie - jadi jgn makan oren slalu.. sakit perut nanti...

ixora said...

oren oh oren...=)
lebey mkn sakit perut...
kalo tak mkn, mulut mintak2...
perut oh mulut...errrr...

murnie sangat said...

alamak kucha, aku ni kes mkn oren la ye?maaak larik..

kuchalana said...

ixora - kekekeke... jgn makan oren byk sgt.. sakit perut nanti mcm si murni.. kekekek

murni - ko kes lain.. kene buatan org.. kakakakak

.::WaNiE::. said...

huish mana ada :p aku xsuke makan oren.kakakaka [bleh caya ke]

tun teja said...

sungguh bluesssss...

huhuhu..

Wiween @ Awin said...

Baba,
malas dah pikir baba.ade jodoh ade lah..xde pun xde lah.maleh dah.hahhahah

zgila said...

Aku lebih suka kau pakai buah epal

kuchalana said...

wanie - kekeke.. ko makan buah lain kot.. kakakaka...

tun teja - entry monday blues tun.. pepagi senin slalu blur je.. kasi segar skit mata...

wiween - wat istikarah.. berdoa dimintakan petunjuk.. klu petunjuk yg baik.. teruskan.. klu dak.. abaikan ja... there is a lot of good guy kat luar tu

zgila - pemenangnya.. sebesar buah epal.. kakakaka..

Heartless Devilish said...

makan oren bikin perot pedih.. sakit perot... senak perot..

baek makan epal..sweet je..

Powered by Blogger.