Bye 2007





There are a lot of things happen to me all along 2007. Aku rasa aku betol2 diberikan cobaan dalam merasa tentang kehidupan in 2007. Dari kereta aku hilang dan dicuri (dgn HP N80, dokumen rumah, dokumen peribadi dan dokumen business smua dalam kete tu), pengalih kuasaan kedai aku pada family in-law aku (kes giler kuasa dan giler harta, i am lost almost setengah juta from this tragedy), kes pergaduhan (slepas insaf dan lama xbergaduh, 2007 jadi bertumbuk lagi, dgn sapa xperlu disebut la), kes polis sampai ada 4, 5 polis report dan aku nyaris2 nak masuk dalam, kes maid aku lari, kes kondo aku baru selesai lepas stahun proces pengambilalihan, kes legal tuk company aku sangkut dgn maybank, kes stall pasar tani dan pasar malam aku ditutup sbb ada management isu, kes job aku sangkut ngan few organisasi dan org perseorangan dan macam2 lagi. Cukup hitam 2007 pada aku. Aku tak state apa2 pon dalam blog ni sbb it still manageble pada aku. Bak kata org tua2, klu takut dilambung ombak, jgn berumah ditepi pantai. Jadi aku sahut dan aku trima smua ni dgn hati yg amat terbuka.



Dari smua sisi yg hitam, masih terdapat byk sisi putih yg dibalancekan. Aku mula berblog dan menjadi aktif dalam dunia ini. Selain aku berjaya dapatkan balik business aku dalam cara legal dan sah dari manusia yg kurang bijak dan tamak (bak kata bapak aku, jangan cuba tipu seorang penipu). Selain aku dapat ramai kengkawan baru dan istimewa dari dunia blog ni. Selain aku dapat settlekan smua kes polis yg ada dan aku dapat balik idup aku selepas pening hampir setahun atas smua isu berbangkit dan penyakit yg ada. Tahun ni jugak aku dapat mulakan balik apa yg aku slalu buat masa zaman bujang aku dlu, bersokan ekstream. Dan tahun ni jugak la aku dapat melihat dimana letaknya nilai sahabat, nilai kasih dan nilai sayang. Erti sebenarnya menjadi seorang lelaki dan suami yg maha baik selain bapak yg bertanggungjawap. Aku dapat merasakan dan melihat dimana hati manusia yg rapat dgn kita dan dimana letaknya nilai kepercayaan kita pada kadak dan kadarnya. Semuanya keluar dan dilihatkan di tahun 2007.



Pada aku ALLAH itu maha adil, diberikan rencah dan rencana dalam idup kita ni untuk dilihat tahap mana iman dan keyakinan kita padanya. Aku slalu melihat smua ni dari sudut yg cukup positive. Ada kengkawan yg face all this at early age dan aku merasakannya dalam usia 29 tahun. Dan aku masih bersyukur sebab ALLAH masih ingat untuk menguji aku tentang keimanan dan kepercayaan padanya. Percayalah smua kita akan dpt merasakan perkara seperti ini sepanjang idup at least skali. Cubaan yg maha dasyat tentang kehidupan, tentang ego, tentang kekeluargaan, tentang tanggujawap, tentang kawan2, tentang harta dunia dan apa sahaja yg kita rasakan mudah slama ini. Bila diuji, lihat dimana kita dan bagaimana kita bijak nak handle smua tu. Dan alhamdulillah aku berjaya dgn jaya nya... ALLAHUAKBAR Cabaran akan trus mendatang 2008. Terlalu byk mende2 lain aku kene cover tuk capai sgala harapan dan cita2 aku. Aku akan tutup 2007 dgn penuh keinsafan dan kesedaran. Dan aku akan bukak 2008 dgn penuh warna2.



TQ pada semua yg sentiasa diblakang aku dalam setiap keputusan yg dibuat dan TQ pada smua yg sentiasa memberi sokongan dan dorongan pada aku dalam trus berjuang mengatasi sgala rintangan.



So 2008, i am going to rock n roll like punk rocker's. Aku akan trus berjuang dan menjadikan hidup ni lebih berwarna terang sepanjang tahun. Jadi, let rock and rolls.
Bye 2007 Bye 2007 Reviewed by kuchalana on 11:40 AM Rating: 5

6 comments:

13may said...

Wishing you a happy and prosperous new year..

Heartless Devilish said...

Happy New Year...
Moga tahun 2008 Mewarnai idop ko ngan warna² terang & ceria..

CresceNet said...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

.::WaNiE::. said...

ahah bro, sokong, dengan dugaan & ujian lah we became much more better & stronger and all thanks to Allah swt

Happy New Year 2 u

kuchalana said...

13 May - Tq.. same to you

devilish - Warna kuning wei.. Gelombang Kuning

crescenet - yo ojo goyo ngono wak ang.

wanie - takbir... hu2

Misha_mi said...

Happy New Year Arman..

anggap je masalah² yg dtg tu sebagai dugaan dr Allah.. tuk menguji kita..

hihihih..

Powered by Blogger.