SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN





Aku mc 2 hari ni, penyakit lama kembali. Back pain. Takdir ilahi, kono la sabar skit. Bangun pagi ja kebas separuh badan beb. Kono la xpuasa n makan ubek. Kono rehat cukup2.

Korang ada perasan dak iklan TV3 baru ni, pasal hari raya tu. Aku duk 1st time tgk lps buka hari tu. Sampai keluar air mata la aku gelak. Sampai aku pi mandi pon aku gelak sesorang. Part bila last tu, dia pusing mana2 pon nampak muka Yu Hang. Muka konductor tiket tu buat aku gelak sampai nak pecah perut. Senyuman Yu Hang tu bukan dibuat2 la. Mmg best. Aku rasa depa 2 org ni xleh dipisahkan. Harap one day drang keluarkan movie dan gandingkan depa 2 org. Aku rasa gerenti boom punya. Korang tunggu la dari kol 7PM sampai 9PM, sure ada 2..3 kali iklan ni.

Nah amek pantun 4 kerat ni.
Kelantan
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang
Sepadan Pahang ada kasino A
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan
Masak lo mak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi wa dulu

Perak
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq
SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN Reviewed by kuchalana on 12:29 AM Rating: 5

1 comment:

Miss Reen said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Kpd Keluarga Incik Kuchalana...

Powered by Blogger.