Demam dan Seekers

Waaa. Smalam aku demam wey. 2 tahun xdemam, skali dia pukul, terlentang aku shari smalam. Mula2 rasa sakit2 paler, pas tu rasa sakit2 badan, pas tu rasa tekak kering, pastu mmg xleh bangun dah. Pi klinik ngan muka selamba ja doktor tu cakap, awak kene 'FEVER EFFECTION'. Aku tanya, demam ka, dia cakap lebih kurang la. Slalu aku pi Klinik Mediveron, Dr Ros yg ada situ mmg kenai aku dah dan slalu dia paham perangai aku. AKu akan tanya macam2 soalan tentang sesuatu penyakit. Dari sbb kene, kesan dia dan cara nak baik cepat. Tapi smalam aku pi klinik lain sbb dah terlajak nak pi bli barang adam and aida. Doktor ni mmg xmemuaskan hati aku. Bila aku tanya dia jawab ala kadar ja. Patut la xramai org pi klinik dia. Hu3.

Xpala, pas jumpa doktor, aku balik makan ubat dan trus layan tido. Tu dia, dari pagi sampai la kemalam. Tidoooooo. Bangun jap, telan air sratus and ubat. Camtu la sehari. Malam smalam masa aku nak telan ubat, terbukak la tv. Tertengok citer seekers. Ala cite yg duk kejar2 antu ni. Aku xbrapa layan sebenarnya sbb ngarut. Dah takut mcm2 la ckp, pokok bergoyang tiup angin pon kata ada antu atas pokok tu. Smlm tah apa tah aku terlayan kejap. Yg aku nak citer pasal si polan yg duk tunggu nak tgk antu tu. Dia punya eksen, siap cakap saya mmg nak tgk sangat antu. Wah2. Besar betol ckp dia. Then aku peratikan mata mamat ni rabak. Cakap pon mlalut ja. Korang tau apa makna dia. Aku suspek mamat ni 'high'. Sbb tu jadi mcm tu. Antu pon takut nak kuar klu mcm tu. Ha3. Seperkara lagi dah lama seeker ni dah ada kat tv, tapi apa yg depa dapat? Nothing to prove. Xda apa pon yg dpt depa tangkap dalam kamera. But they still want to prove something on the research of paranormal things. Aku xtau la depa ni islam ke idak. Dalam islam dah sbut pasal wujudnya mahluk di alam ghaib. Contoh dalam rukun iman kedua, 'PERCAYA PADA MALAIKAT' means kita perlu percaya pada alam ghaib itu sendri tentang kewujudan malaikat, syaitan, jin dan apa sahaja yg ghaib. Pada aku klu depa paham konsep tu, xda depa nak provekan yg bende ghaib ni wujud. Sbb bende tu mmg dah diprove tentang kewujudan dia. Lagi mungkin depa nak cari populariti dan publisiti supaya boleh jual siri seeker depa ni ke TV. Giler ko satu siri depa boleh jual up tu RM30K beb. But they will get stupidity and hampassity. Penah skali fadilah kamsah kasi hentam depa ni cukup2 dalam satu talk show. Sampai xterjawap la org tua pengasas seekers ni. Bleh cari dalam YOUTUBE klu nak tgk debat drang dalam hal ni. Banyak keje lain atau research lain yg boleh dibuat aku rasa. Xyah la buang masa. Depa nak tiru macam kat indonesia siap depa panggil hantu tu datang. Dapat la tangkap dalam camera. Sbb tujuan depa nak tunjukkan hantu tu, bukan nak buktikan dia wujud. Pada depa mmg bende ni wujud but drang nak people tgk sendri antu tu. But yg indonesia punya mmg scary la, nampak jelas beb bende2 ni.

Hari masih awal lagi. Adus, sabo ja laaaaaaaaaaa.
Demam dan Seekers Demam dan Seekers Reviewed by kuchalana on 9:41 AM Rating: 5

3 comments:

Miss Reen said...

udah demam tuh wat lar cara demam..nie ko tgk citer antu laks..makan obat..jgn luper makan obat.. kang demam ko melarat..
kena demam kepialu ke.. demam kus kus ke... ke ko demam sbb laen? ihiks..
ko demam sbb windu aku ek? miakakakakaka

SamWise said...

erk...aik...si reen demam ko pun demam...haaaa mcm dah plan je korang berdue ni...ish3....jeles2...korang demam...aku nak demam gak la...

Anonymous said...

*devil
kuang3. demam cuci dosa ni.

*sadman
kami mmg pakat nak demam. lain kali kami pakat ngan hang plak. ha3.

Powered by Blogger.